Këshilla për marrjen me qira të një makine

Këshilla për marrjen me qira të një makine

kriankita014 travel blog images

travel blog


Sa herë që po mendoni të merrni me qira një makinë, ka disa gjëra që duhet të keni parasysh. Këto përfshijnë mbulimin tuaj të sigurimit, politikën e anulimit dhe zonat e marrjes dhe largimit.

Mbulimi me sigurim
Marrja e sigurimit të makinës është e rëndësishme. Ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë një politikë për shumë makina ose sigurim të tepërt të palës së tretë për qiranë tuaj. Në këtë mënyrë, nëse makina juaj me qira dëmtohet në një përplasje, ju do të rimbursoheni.

Për shembull, në Shtetet e Bashkuara, ka disa karta krediti që ofrojnë mbulim për marrjen me qira të makinave. Kjo përfshin Kartën e Artë të Biznesit American Express. Disa karta të tjera, të tilla si Chase Sapphire, ofrojnë gjithashtu këtë lloj mbulimi.

Mënyra më e mirë për të përcaktuar nëse karta juaj e veçantë ofron këtë lloj sigurimi është të telefononi departamentin e shërbimit të klientit. Ju ndoshta do të duhet të siguroni dëshmi sigurimi. Në disa raste, do t'ju kërkohet të vendosni një depozitë në një kartë debiti ose të paguani një tarifë shtesë për përdorimin e një karte krediti.

Politika e anulimit
Në varësi të kompanisë së makinave me qira, politika e anulimit për një rezervim mund të ndryshojë. Shumë kompani ju lejojnë të anuloni një rezervim falas deri në një kohë të caktuar përpara datës së qirasë. Të tjerët do t'ju kërkojnë një tarifë anulimi. Ju duhet të lexoni me kujdes termat dhe kushtet e rezervimit tuaj për të shmangur çdo mosmarrëveshje.

Disa kompani do t'ju kërkojnë një tarifë anulimi nëse nuk paraqiteni për rezervimin tuaj. Disa nga këto tarifa mund të variojnë nga 50 deri në 150 dollarë. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që rezervimi juaj të bëhet përmes faqes zyrtare të kompanisë.

Nëse jeni duke paguar për qiranë tuaj nëpërmjet një karte krediti, nuk do t'ju tarifohet një tarifë anulimi nëse nuk jeni në gjendje të merrni makinën tuaj. Ju do të duhet të paraqisni kartën tuaj të parapaguar në momentin e marrjes me qira.

Zonat e marrjes dhe zbritjes
Zgjedhja e një makine me qira mund të jetë një detyrë e frikshme. Për ta bërë përvojën më pak stresuese, është një ide e mirë të planifikoni përpara. Jo të gjitha zyrat me qira janë krijuar të barabarta, dhe disa ofrojnë transport falas në aeroport. Ndërsa jeni në të, sigurohuni që të merrni një qira pa kufi dëmtimi për të mbajtur automjetin tuaj që të mos duket si një gjetje në treg pleshtash. Së fundmi, mos harroni të pyesni për politikat e sigurimit dhe kërkesat shtesë të shoferit përpara se të bëni udhëtimin. Në fund të fundit, mund t'ju duhen rrotat tuaja të reja në rrugë për pjesën tjetër të jetës tuaj.

Nëse jeni ende në errësirë ​​për sigurimin e makinës suaj, është mirë të telefononi agjentin tuaj dhe të uleni për të folur për opsionet tuaja. Pyetja më e rëndësishme për t'iu përgjigjur është: "Cili është buxheti juaj?" Nëse keni kohë dhe prirje, sigurohuni që të hulumtoni opsionet e marrjes me qira të makinave për të marrë një ndjenjë më të mirë për atë që përfshin buxheti juaj.

Programi i besnikërisë Silvercar
Përdorimi i programit të besnikërisë Silvercar është një mënyrë e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë për të fituar pikë për qiranë tuaj. Do të fitoni një pikë për çdo dollar të shpenzuar për një makinë me qira të Silvercar. Këto pikë mund të përdoren për 50% ulje në qiranë tuaj të radhës.

Për përdoruesit për herë të parë, programi i referimit të Silvercar do t'ju japë 25 dollarë në para pasi të bëni qiranë tuaj të parë. Përveç 25 dollarëve, do të merrni një zbritje speciale në qiranë tuaj të radhës.

Ju gjithashtu do të merrni një ndenjëse makine falas për fëmijët tuaj të vegjël. Shërbimi ndaj klientit i Silvercar është i njohur për qasjen e tij me prekje të lartë.

Programi i ri i besnikërisë Premium Rewards i Silvercar është falas për t'u regjistruar. Pas marrjes me qira të parë, do të regjistroheni automatikisht në program. Në fakt, ju do të trajtoheni si VIP.

Faqja e kushteve të programit të besnikërisë Silvercar thotë se do t'ju duhet të përfundoni pesë vjet aktivitet në llogarinë tuaj përpara se të skadojnë pikët tuaja. Por, nuk është e qartë se sa do të zgjasë kjo periudhë. Gjithashtu nuk thotë se sa mund të fitoni në vit.

Zipcar
E themeluar në vitin 1999, Zipcar është një kompani e makinave me qira që ofron shërbime sipas kërkesës. Është një shërbim që thjeshton transportin në zona të dendura. Ai fokusohet në nevojat e njerëzve që kanë nevojë për një makinë herë pas here.

Zipcar ofron makina me qira sipas kërkesës në 67 qytete në Shtetet e Bashkuara. Kompania është gjithashtu e disponueshme në Kanada dhe në Mbretërinë e Bashkuar.

Modeli i biznesit bazohet në një sistem anëtarësimi. Në mënyrë tipike, shumica e abonentëve miratohen menjëherë. Ka një sistem rezervimesh plotësisht të automatizuar.

Zipcars janë në dispozicion në 67 qytete në të gjithë Shtetet e Bashkuara, si dhe në Kanada dhe MB. Kompania mburret me rreth 250 makina.

Klientët mund të marrin me qira makina për periudha të shkurtra kohore, të tilla si një ditë ose një orë. Ata mund të përdorin një aplikacion smartphone për të gjetur një automjet të marrë me qira në një parking. Ata mund ta zhbllokojnë automjetin dhe ta ndezin atë me një kartë RFID.


Add kriankita014 to your subscriptions feed

kriankita014 travel blog imagesLeave a Comment:

Or Sign Up To Leave A Comment

To notify a previous commenter, mention their user name: @peter or @peter-smith if there are spaces.


Create Your Free Travel Blog

Join others and Track That Travel

Track That Travel

travel blog, free travel blog travel blog, free travel blog travel blog, free travel blog

® 2018 Track That Travel